Із фракції "Блок Кернеса - Успішна Харківщина" у Харківській облраді виключили трьох депутатів. Як повідомили у партії, це Альберт Кононенко, Павло Столбовий та Володимир Святаш.

Рішення було ухвалено після зміни голови фракції. Наразі замість Кирила Кернеса, який обіймав цю посаду з 2020 року, депутатами керує Віталій Панов.

"Так, два депутати з 24 лютого не брали участь у засіданнях фракції та обласної ради. Ще одного виключено з інших причин. Не хочу виносити сміття", - розповів Панов.

Відомо, що Павло Столбовий та Володимир Святаш перебувають за межами України. Перший поїхав до Росії разом із батьком, мером Балаклії Іваном Столбовим, після окупації міста. Перед цим Стовповий-старший почав співпрацювати з росіянами. У серпні Павла Столбового звільнили з посади директора комунальної установи "Офіс реформ Харкова".

Володимир Святаш, отець Дмитра Святаша, виїхав до РФ напередодні активних бойових дій.

Проти Альберта Кононенка прокуратурою було порушено три кримінальні справи. За словами самого депутата, усі вони були закриті через відсутність складу злочину. 2020 року прокуратура повідомляла, що Кононенко виїжджав до Росії. Силовики тоді заявляли про підготовку документів про оголошення його у міжнародний розшук.