У селі Карпівці Хмельницької області привезена з Харкова зелена мавпа покусала 14-річну дівчинку, пише "Суспільне".

Мавпу на прізвисько Гарік у село привіз переселенець із Харкова Сергій. Тварина належить його знайомим, які поїхали в Іспанію і не повернулися. 

Гарік втік із вольєра і тиждень бігав селом. В один із моментів тварина повелася агресивно і напала на дівчинку, яка працювала з матір'ю на городі.

Мати постраждалої Лариса Слепчик повідомила, що тварина вкусила дитину за палець, сильно прокусила руку, відірвала шматок м'яса.

На місце події прибув директор реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Палехін. Він намагався зловити мавпу сачком, але безуспішно. Тварині дали седативні препарати, але й вони не допомогли. Зловити тварину вдалося хитрістю: місцева мешканка заманила її до себе в дім і зачинила.

Дитину після надання медичної допомоги відпустили додому. Зашивати рани не знадобилося. У лікарні заявили, що дитина обов'язково пройде курс вакцинації проти сказу.

Зелені мавпи мешкають у Західній Африці, на південь від Мавританії. Вага самців сягає 5 кг, самок - 3,5 кг. Тривалість життя в природі до 20 років, у неволі - до 45 років.