У центрі Харкова вибухотехніки поліції за допомогою спеціального робота перевірили підозрілий рюкзак, який забули у парку.

Перевіряв рюкзак робот типу Telerob, який українським поліцейським надали колеги з Німеччини. Оператор-вибухотехнік дистанційно керував діями робота. Використовуючи рентгенівську установку робота, поліцейські встановили, що в рюкзаку вибухонебезпечних предметів немає.

У поліції наголошують, якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет: не торкайтеся, відразу повідомте про знахідку на 102.

Що вміє такий робот-розмінник

Він оснащений чотирма гусеничними фліперами, які можуть змінювати кут нахилу, що допомагає йому долати різні перешкоди. Робот може без проблем справлятися з нахилами 45 або 100% і долати перешкоди заввишки до півметра і траншеї завширшки 60 см.

На Telemax встановлено камери на маніпуляторі, а також спереду, ззаду і на вежі робота. З їхньою допомогою він може бачити перешкоди і змінювати кут нахилу гусениць, щоб її подолати. По прямій робот може працювати до кілометра. Як додаткове обладнання на Telemax встановлюють підсилювач сигналу, що збільшує радіус дії ще на кілометр.

Моделі цього класу здатні піднімати до 35 кг, вони можуть пересуватися з максимальною швидкістю до 10 км/год.