У селі Гроза готують місце на кладовищі для масового поховання, пише "Суспільне". Учора, 5 жовтня, російські війська завдали по селу удару ракетою "Іскандер". Ракета влучила в кафе, де проводилися поминки за загиблим солдатом. Загинули 52 людини. Ще чотирьох вважають зниклими безвісти.

На кладовищі в селі Гроза розчищають зарості, щоб звільнити місце. Тут мають викопати близько 40 могил. Частина загиблих проживала в смт Шевченкове. Їх поховають в іншому місці. 

Місцевий мешканець Валерій Козир унаслідок російського удару втратив одразу кількох членів родини. Валерій був далеким родичем військового, якого того дня поминали.

"Учора загинули моя дочка, зять, свати і куми. Ось буду тут ховати. Троє внучат залишилися. Мені вночі потрібно було на чергування, тому я не пішов на поминки", - розповів Валерій Козир.

Ховатимуть людей на двох цвинтарях, розповів голова Шевченківської селищної військової адміністрації Сергій Старіков.

"Є загиблі і з сусіднього селища Шевченкове, але більшість - із села Гроза. Люди зібралися на поминки, не встигли сісти за стіл, як стався ракетний удар. Є випадки, коли загинула вся сім'я, але скільки таких, поки сказати складно. Військовий, якого поминали, загинув під час окупації Шевченківської громади, тому його не могли тут поховати. Поховали під Дніпром, його син Денис був демобілізований з армії за станом здоров'я. Він вирішив перепоховати батька, щоб можна було ходити на могилу", - розповів Стариков.

За його словами, у Грозі проживали 344 людини, з них - 57 були на поминках. Серед них міг бути і староста села Грози, його вважають безвісти зниклим.

Стариков вважає, що удар завдали за наводкою.

Під час огляду місця вибуху в селі Гроза правоохоронці знайшли останки людських тіл. Заступник начальника слідчого управління поліції Харківщини Дмитро Сойма повідомив, що їх направлять на експертизу, щоб ідентифікувати. Уже впізнали 36 загиблих, ще четверо вважаються зниклими безвісти. У всіх, хто звертається до поліції з приводу зникнення родичів, візьмуть зразок ДНК для порівняння.