У Харкові викрили шахрая, який виманював у інтернет-користувачів гроші під виглядом продажу породистих цуценят. Чоловік брав передоплату в охочих купити собаку, а після - переставав виходити на зв'язок, повідомили в поліції.

За даними слідства, 26-річний харків'янин розмістив в інтернеті оголошення про продаж породистих цуценят. З листопада 2022-го до січня 2023 року на нього відгукнулося четверо людей, охочих придбати собак.

З потенційних покупців чоловік брав передоплату в розмірі 50%, а після зарахування грошей на картку переставав виходити на зв'язок. Загальна сума завданих шахраєм збитків склала 16 тисяч гривень.

Поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні шахрайства. Під час обшуку в нього вилучили мобільні телефони, сім-картки різних операторів і банківські картки.

Начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов розповів, що в регіоні побільшало шахрайств. Щоб не стати жертвою подібних афер, правоохоронці рекомендують не перераховувати гроші незнайомим людям і перевіряти посилання. Насторожувати також має надмірна дешевизна товарів і послуг, які продаються через інтернет.