Харківський міський голова Ігор Терехов закликав харків'ян утриматися від прогулянок скверами та парками. Про це градоначальник повідомив в ефірі програми "Дороги до свободи" на телеканалі "Сьогодні".

За його словами, армія РФ щодня обстрілює Харків, намагаючись психологічно вплинути на городян.

"Зараз у місті немає району, який був би повністю безпечним і не наражався на обстріли. Я завжди попереджаю харків'ян про небезпеку. Якщо вибирати між "утриматися від прогулянок" і "погуляти по скверу", звичайно, потрібно утриматися. Я розумію, як це важко : хороша погода, хочеться вийти на свіже повітря, але це дуже небезпечно", - розповів Ігор Терехов.

Мер Харкова додав, що місто обстрілюють кілька разів на добу.

"То було вночі о 12:00, тепер о 4:00 ранку. Звичайно, це психологічний вплив на мирних жителів. Але, незважаючи на це, ми вистоємо. Нас не залякати. У нас дуже міцний дух", - наголосив Ігор Терехов.

Міський голова зазначив, що через постійні обстріли Харків не може перезапустити економіку. Нині у місті проживає близько 1 млн. осіб, і багато хто з них через війну втратив роботу. Тому з перших хвилин світу необхідно перезапустити економіку, щоби у людей з'явилися гроші, і вони могли купувати необхідні товари.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, раніше Ігор Терехов заявив, що Харків укріплюють кількома кільцями оборони.