У Харкові силовики викрили письменника, який виправдовував збройну агресію РФ проти України та називав вторгнення "громадянським конфліктом". Про це повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що 47-річний мешканець окупованої Горлівки, який з кінця 2021 року проживав у Харкові, поширював матеріали із виправданням збройної агресії Росії проти України.

"Зловмисник, який обіймає фейкову посаду "заступник голови спілки письменників ЛНР", в інтерв'ю російському літературному каналу висловлював наративи російської пропаганди - нібито Україна 8 років бомбила Донбас, намагався подати російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт в Україні, заявляючи, що з 2014 року Україна припинила існувати як держава", - розповів Владислав Абдула.

Згідно з висновками лінгвістичного дослідження, проведеного з ініціативи СБУ вченими Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, висловлювання пропагандиста мають антиукраїнський характер та протиправний зміст.

Під час обшуку будинку у зловмисника у Харкові правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності, а також кошти майже 70 тисяч гривень, отриманих з РФ як гонорари.

Слідчі СБУ повідомили чоловіка про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436 КК України (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Такий злочин карається обмеженням або позбавленням волі на строк до п'яти років.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Харкові силовики затримали співробітника одного з місцевих телеканалів, який працював на Міністерство оборони РФ. Встановлено, що художник-постановник харківського телеканалу допомагав Міністерству оборони РФ піднімати бойовий дух російських військ.

305114760-2339500922881936-4654572154403209607-n