До російських військ, які окупують частину Харківської області, надійшли 500 колишніх в'язнів, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Окуповані у перші тижні війни райони Харківської області були звільнені під час контрнаступу у вересні-жовтні 2022 року. Але під контролем військ РФ залишаються 32 населені пункти на сході Куп'янського району. Російські підрозділи постійно намагаються атакувати у цьому напрямі. Бойові дії тривалий час ведуться в районах сіл Гряниківка та Масютівка на схід від смт Дворічна. ЗСУ відкидають росіян назад.

У Генштабі зазначили, що після прибуття до росіян підкріплення на їхніх позиціях відкрили вогонь. Вбито та поранено близько 100 російських солдатів. Після удару 80 людей із російського поповнення втекли з позицій.

Вербування ув'язнених до армії – поширене явище до. Американське видання The Hill у грудні 2022 року з посиланням на Білий дім повідомляло, що більшість із 50 тис. бійців, відправлених ПВК "Вагнер" в Україну, - це саме колишні в'язні. CNN у лютому 2023-го з посиланням на ГУР повідомляло, що ув'язнених вербує не лише ПВК, а й Міністерство оборони РФ.

3 червня з Білгородської області до Харківщини намагалася прорватися російська диверсійно-розвідувальна група. Вона була відбита. Не маючи успіху в атакуючих діях, війська РФ продовжують масові обстріли населених пунктів на Слобожанському та Куп'янському напрямках.