У Харківській області закінчують ремонт стратегічного мосту, який знаходиться в Чугуївському районі. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури.

Рух транспорту через міст планується повноцінно відновити влітку 2024 року.

Зараз на об'єкті вже виконано масштабний комплекс ремонтно-відновлювальних робіт. Демонтовані зруйновані прогонові будови та опори споруди, встановлено нові опори, прогонові будови та монолітна залізобетонна плита. Фахівці зробили гідроізоляцію шляхопроводу та водовідвід, уклали асфальт та встановили огородження. Наразі тривають роботи з влаштування підходів до споруди.

Фахівці наголошують на стратегічній важливості цього шляхопроводу. Його відновлення значно пришвидшить логістику гуманітарних вантажів та рух транспорту швидкої допомоги в райони.

Загалом зараз у Харківській області активно відбудовується 19 мостів. Однак на інших об'єктах через постійну загрозу обстрілів чи близькість до бойових дій ремонтні роботи поки що навіть не розпочиналися.

Загалом у Харківській області було зруйновано 27 мостів і шляхопроводів. На всіх об'єктах уже влаштовано тимчасові переправи та об'їзди.