2 російські солдати підуть під суд за зґвалтування мешканки Харківської області. Про це повідомили у прокуратурі.

Навесні 2022 року під час окупації одного з населених пунктів злочин скоїли 45-річний полковник, командир артилерійського полку ЗС РФ з позивним Вовк та його підлеглий — 22-річний водій мотострілецького полку на прізвисько Малой. Вони обходили будинки та проводили "перевірки" місцевого населення. В одному із будинків Малой запропонував дівчині "повечеряти" з його командиром, але вона відмовила. Пізніше військові повернулись у цю оселю. На той момент дівчина перебувала у підвалі разом зі своєї родиною через сильні обстріли. Злочинці вивели звідти її батька та приставили до його скроні пістолет. Усіх інших членів сім’ї вони зачинили у підвалі, а водій слідкував за тим, щоб вони не вийшли. Потім командир затягнув дівчину у будинок та зґвалтував її. Весь час у руці він тримав пістолет і погрожував розстріляти потерпілу.

Під час оглядів місць дислокації військових РФ правоохоронці виявили жорсткий диск. На ньому був запис допиту зґвалтованої дівчини, на якому вона розповідала про злочин військових. Інших доказів про притягненнях винних до кримінальної відповідальності виявлено не було. 

Злочинці перебувають у міжнародному розшуку. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України.

Відомо про ще один випадок згвалтування цими злочинцями. Також навесні 2022 року вони прийшли до будинку, де молода дівчина проживала з родиною. Вони наказали родичам дівчини залишатися вдома, а потерпілу силоміць посадили до БТР та відвезли її до одного з будинків. Коли вони прибули до будинку, окупанти по черзі ґвалтували потерпілу. При цьому російський командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим.