Безпілотники знищили російський комплекс ППО С-400 "Тріумф" у районі Бєлгорода (РФ). Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на свої джерела в СБУ.

У СБУ зазначили, що на відео, опублікованих росіянами в соцмережах, у місці розташування "Тріумфа" було чути близько 20 вибухів. Крім того, після удару в сусідніх населених пунктах зникло світло.

Це вже другий комплекс "Тріумф", знищений силами СБУ за останній місяць: перший такий комплекс підірвали 14 вересня в Криму. Вартість комплексу "Тріумф" - 1,2 млрд доларів.

Саме з Бєлгорода російські війська найчастіше обстрілюють Харків, практично завжди використовуються ракети С-300. Час підльоту ракети з РФ до Харкова - близько хвилини, тому більшість засобів ППО не можуть знищувати такі снаряди. Навесні на сайті президента України з'явилася петиція, що закликає захистити Харків від ракет з Бєлгорода, надавши новітні західні системи ППО. Зі свого боку начальник Харківського гарнізону Сергія Мельника заявляв, що є велика потреба в системах ППО Patriot.