На Харківщині заарештували колишнього голову району. За ґратами опинився екс-глава Красноградської райдержадміністрації, повідомили у прес-службі районного суду.

Колишнього чиновника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання посадовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Як встановили правоохоронці, підозрюваний із подільниками діяли за досить поширеною серед корупціонерів та розкрадачів схемою: оплата бюджетними коштами фіктивно виконаних робіт.

За даними слідства, у березні 2021 року екс-глава Красноградської РДА, діючи за попередньою змовою з іншими особами, уклав фіктивні договори з підприємцями, які зобов'язалися надати послуги з перевезення автотранспортом. Послуги фактично не надавалися, але чиновник підписав акти виконаних робіт. Підрядник отримав із бюджету 200 тисяч гривень. За фактом, ці гроші були розкрадені.

Тепер чиновнику загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або ж позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Не найсуворіше покарання з погляду сучасного КК, якщо врахувати, що такий самий термін можна отримати за ч. 4 ст. 185 за викрадений кульок продуктів із супермаркету.