У Великому Бурлуку російські окупанти катували мирних жителів. За даними МВС України, місцевий відділ поліції війська РФ перетворили на свою укріплену базу та застінки для місцевих мешканців.

Зовні були обладнані окопи для оборони. Усередині – каземати. Тут росіяни базувалися, незаконно утримували та знущалися з місцевих жителів. Скрізь сміття та бруд.

Слідчі та криміналісти Національної поліції фіксують факти військових злочинів, скоєних окупантами на території Великого Бурлука.

Катування мирних жителів проводилися у різних окупованих населених пунктах. Харківська правозахисна група зібрала свідчення мирних громадян, які пережили застінки окупантів у Куп'янську. Людей жорстоко били, змушували виконувати неоплачувані роботи, зазнавали психологічного тиску. Силовики повідомляли про камери тортур, виявлених у Козачій Лопані, Балаклії, Ізюмі, Липцях, Вовчанську, Стрілецькому, Пісках-Радьковських.

Також на території області фіксуються випадки масових убивств військами РФ мирних громадян. В Ізюмі було виявлено поховання, з якого ексгумували понад 400 тіл місцевих жителів.