У Харківську область прийде нове обладнання ППО, щоб захистити її з повітря. Про це повідомив командир військової частини А1215 302-го Харківського зенітно-ракетного полку Олександр Липовий.

За його словами, пишуть "Харьковские известия", у липні 2022 року залишився лише один дивізіон із прикриття Харкова. Зараз таких дивізіонів шість, над Харківською областю за цей час збито понад 100 повітряних цілей.

"Ми впевнено і потужно набираємо обертів. Хочу вас запевнити в тому, що рідна Харківщина буде прикрита з повітря, повітряні рубежі будуть захищені", - зазначив військовий.

Своєю чергою, про постачання нового обладнання вчора, 3 липня, у День зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ, сказав і міський голова Ігор Терехов.

"Місто живе, тому що на захисті ви. Так, я знаю, що є певні виклики, я знаю, що важко. Але я також знаю, що скоро прийде нове обладнання, яке буде зовсім інше, і у вас будуть нові можливості захисту мирного життя нашого міста", - заявив мер.

Наприкінці минулого року бригадний генерал юстиції, начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник розповів, що в Харкові та області є велика потреба в системах ППО Patriot, щоб зустрічати ракету або на зустрічному курсі, або стріляти навздогін за ракетою. Це зумовлено тим, що по Харкову найчастіше б'ють із Бєлгорода, який розташований занадто близько.