Відновлювати зруйновані в Харкові будівлі планують, зокрема, з використанням 3D-технологій. Про це мер Ігор Терехов повідомив в інтерв'ю проєкту "Вести. Тема дня", розповіли в міськраді.

За його словами, зараз відбуваються переговори щодо використання 3D-принтерів у галузі будівництва. Мер висловив сподівання, що переговори будуть успішними, і в місті почнуть над цим працювати.

Також він зазначив, що, незважаючи на близьку відстань до кордону з РФ, Харків одним із перших почав роботи з відновлення пошкоджених будівель. Зокрема, минулого року відбудували близько 200 багатоповерхівок.

"Жодне з міст не набрало таких темпів відновлення, як Харків. Ми робили це на свій страх і ризик, щоб люди бачили, що український Харків відновлюється. І зараз ми продовжуємо це робити", - сказав Ігор Терехов.

Загалом у Харкові пошкоджено близько 5200 будинків, 450 із них - значною мірою, тому їх обстежуватимуть детально. Роботи з відновлення фінансуються тільки з міського бюджету.

Нові мікрорайони в Харкові планують побудувати в районі ст. м. "Барабашово" і на поки що незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки, за вулицею Наталії Ужвій. Будинки будуть не вище 7 поверхів, і в них будуть підземні паркінги, які можна буде використовувати як укриття.