Чугуїв отримав 100 тисяч євро на п'ять сонячних електростанцій для "Пунктів незламності", повідомила мер Галина Мінаєва.

Сонячна електростанція перетворює сонячне випромінювання на електричну енергію. Цей спосіб отримання електрики використовується вже кілька десятиліть (із другої половини ХХ століття) і вважається одним із найпрогресивніших, оскільки в цьому разі використовують поновлюване джерело енергії (сонячне світло). Також сонячні електростанції вважаються екологічно безпечними.

Фінансує купівлю станцій німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ), яке реалізує проект "Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні".

►"Пункти незламності" масово були створені в Харківській області минулого року через те, що російські війська намагалися ракетними ударами вивести з ладу енергетичну систему України. Після таких ударів на тривалий час (до доби і більше) населені пункти залишалися без світла. Автоматично припинялася подача води і тепла. У "Пунктах незламності" люди можуть не лише зігрітися та отримати гарячий чай, а й зарядити мобільні пристрої та скористатися інтернетом.

Карта, за допомогою якої можна знайти найближчий "Пункт незламності", - тут.