Слідчі викрили зв'язківця "ЛНР" та жителя Харківщини, який його ховав. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

До поліції надійшла інформація, що мешканець селища Чкаловське Чугуївського району надав своє житло та одяг для переховування так званому "військовослужбовцю ЛНР". "Лнрівець" затриманий, ним виявився Сергій Пасічник 1968 року народження, який у бандформуванні був зв'язківцем. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. А 60-річному жителю Чкаловського за колаборанство - штраф або позбавлення волі.

На жаль, незважаючи на весь терор, який накоїв "русский мир" на Слобожанщині, в Харкові та області досі перебувають його поціновувачі. Поліція обробляє всі заявки про колаборантів - ось, наприклад, за цей тиждень.

11 22 33 44 55 66 77

Ольга, 64 роки. О 9 вечора вирішила покричати, що "Путін є кращим президентом, який скоро прийде до влади в Україні і наведе в країні порядок".

Ольга, 35 років. У селі Іванівка під час окупації вирішила співпрацювати з росіянами - працювала секретарем селищної ради, розносила людям пропагандистські газети.

Наталя, 43 роки. Також у селі Іванівка під час окупації співпрацювала з військами РФ - розносила газети, складала списки осіб, які проживають поруч з нею.

Володимир, 54 роки. Під час окупації в селищі Нова Гнилиця радів, що до влади прийшла Росія, заперечував агресію РФ, закликав місцевих до підтримки дій агресора. Нова Гнилиця була звільнена 10 вересня, а 18 вересня чоловік зник.

Анна, 54 роки. Дружина Володимира. Також підтримувала окупацію України, раділа приходу Росії. Зникла разом з чоловіком 18 вересня.

В'ячеслав, 58 років. У Люботині намагався переконати перехожих, що "русский мир" - це добре, що Україні треба приєднатися до РФ і так далі. На допиті, що не дивно, стверджував, що більше він так не думає.

Олег, 38 років. В Ізюмі добровільно обійняв посаду "поліцейського" окупаційної влади. Зарплату отримував в рублях.

У поліції зазначили, що всіх колаборантів чекає суворий, але справедливий суд.