На вулицях Ізюма колишній депутат Верховної Ради заспівав “Червону руту”. До райцентру Харківської області приїхав Святослав Вакарчук. Про це сам музикант повідомив у соціальній мережі.

Лідер "Океану Ельзи", який виконує композиції у жанрах арт-рок, фолк-рок, інді-рок та альтернативний рок, пробував себе і як політик: Вакарчук двічі отримував мандат народного депутата.

Днями Вакарчук організував невеликий вуличний концерт для мешканців нещодавно звільненого Ізюма, який понад п'ять місяців перебував у російській окупації та вважається одним із найбільш постраждалих від військових дій міст України.

Виконання музичних творів на міських вулицях (як варіант, у переходах метрополітену) – один із трендів серед сучасних зірок шоубізу. На цій ниві подвизалися лідер гурту Thirty Seconds to Mars Джаред Літо, британська співачка Еда Ширана, лідер гурту Aerosmith Стівен Тайлер, американський скрипаль Джошуа Белл, та й сам Вакарчук, який уже виконував роль вуличного музиканта у столиці Слобідського краю – Харкові. Цей тренд із корінням: ходили легенди про те, що навіть скрипковий геній Паганіні також грав на вулицях для незаможних класів.

Святослав Вакарчук разом із жителями Ізюма виконав широковідому з часів радянської естради пісню "Червона рута". Автором пісні, що увійшла 1971 року в першу двадцятку радянських хітів, є композитор Володимир Івасюк, а найвідомішою виконавицею – Софія Ротару.

Як розповів Святослав Вакарчук, мешканці Ізюма самі підійшли до нього та попросили заспівати разом.

"І люди - втомлені, зосереджені, але з такою надією в очах. Люди, які дуже потребують підтримки, і це не тільки пряма гуманітарна допомога, що вкрай важливо, але й тепле слово, посмішка, просто увага", – поділився враженнями про візит до Ізюму музикант.