Війська РФ намагалися просунутися на Харківському напрямку, але були відкинуті. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу від 3 серпня.

"Окупанти здійснили висування у напрямку Кочубеївка - Дементіївка (Харківський район), отримали відсіч та відійшли", - говориться у повідомленні.

Крім того, на Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення настання підрозділів сил оборони. А на Харківському обстрілював райони населених пунктів Харків, Прудянка, Питомник, Руські Тишки, Нова Миколаївка, Рубіжне, Піщане, Борщова, Замулівка, Леб'яже, Коробочкине, Базаліївка та Басове.

Силами розвідувальної групи російські війська намагалися вести розвідку на південь від Мазанівки, окупанти виявлені та знешкоджені.

На Слов'янському напрямку обстріли зі ствольної та реактивної артилерії зафіксовано біля Нової Дмитрівки, Богородичного, Чепіля, Карнаухівки, Довгенького, Барвінкового, Шнурків, Гусарівки та Дмитрівки.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти зазнали невдачі і відступили при спробі покращити тактичне становище у напрямку Тернова - Байрак (Харківський район).

Новини Укрнет