Подача води у Харкові вийшла на довоєнний рівень. Про це повідомили на комунальному підприємстві "Харківводоканал".

Наразі харків'яни щодобово споживають близько 400 тисяч кубометрів води.

Заступник генерального директора "Харківводоканалу" Владлен Волков розповів, що міське водопостачання у перші місяці війни було скорочено у кілька разів. Головна причина цього – масова евакуація харків'ян.

Водопровідна система міста добре працювала навіть під час обстрілу. Це вдалося завдяки тому, що протягом останніх кількох років у Харкові щороку змінювали 25 кілометрів мереж. 2022 року інтенсивність ремонтів знизилася: вдалося замінити лише близько 10 кілометрів трубопроводів.

Також на підприємстві розповіли про підвищення рівня оплати послуг. У березні 2022 року рівень платежів за воду у місті впав до 12%. Коли люди почали повертатися до міста, сплати зросли: за грудень вже 90% городян сплатили за воду. Середній рівень оплати за підсумками року становив 50%.

За даними губернатора Олега Синегубова, за рахунок повернення людей з евакуації населення Харкова зросло до 1,1 млн. осіб. У перші місяці повномасштабної агресії, за даними Синегубова, кількість мешканців міста скоротилася до 200-300 тисяч.