На Харківщині шахрай виманював у громадян гроші нібито на потреби ЗСУ. Правоохоронці припинили злочинну діяльність афериста.

Лозівська окружна прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо 29-річного чоловіка за фактом шахрайства, скоєного повторного (ч.ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, мешканець смт Панютине Лозівського району під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну вирішив заробити на фейковій благодійності. Чоловік публікував в інтернеті оголошення про збирання коштів на потреби українських військовослужбовців. Насправді зібрані кошти чоловік присвоював. Він обдурив 35 осіб та привласнив понад 50 тис. грн.

Шахрайство у сфері благодійності – один із найпоширеніших злочинів. У Харкові директор ресторану вкрав волонтерські гроші. Один із харківських ресторанів із перших днів російського вторгнення безкоштовно годував городян. У червні 34-річний директор цього ресторану звільнився за власним бажанням, але залишив корпоративну банківську картку, на якій були гроші на волонтерські потреби - для закупівлі продуктів на безкоштовні обіди. Відразу після звільнення чоловік поїхав із Харкова, вкравши з карти близько 60 тис. гривень.