Мер Харкова Ігор Терехов поїхав на Форум мерів у Женеву.

Терехов зазначив, що своїм основним завданням як віцепрезидента Бюро Форуму мерів Європейської економічної комісії ООН він бачить залучення до відновлення Харкова ще більшої кількості міжнародних партнерів і великих зарубіжних інвесторів.

"Залучити європейські країни, все світове співтовариство допомагати нам відновлювати постраждале житло та інфраструктуру", - розповів Ігор Терехов.

Мер Харкова додав, що саме з такого форуму 2022 року розпочалася співпраця Харкова з британським архітектором Норманом Фостером, за участю якого розробляється новий Генеральний план міста.

Норман Фостер - знакова фігура в сучасній британській архітектурі. Зокрема, він працював над дизайном штаб-квартири Apple - Apple Park у Каліфорнії (США).

У варіанті Генплану Харкова, який розробляє Фостер, передбачається не тільки відновлення, а й модернізація житлових будинків. Фостер говорив, що Харків має стати передовим містом із погляду технологічного та промислового розвитку.

У рамках Генерального плану, крім реконструкції житла, заплановано реалізувати ще кілька пілотних проєктів - зокрема, "Зелений каркас міста".