На спецрахунок Міністерства культури та інформаційної політики для відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди у Харківській області було перераховано 350 тисяч гривень. Про це повідомили у міністерстві.

За даними міністерства, першим благодійником став український культурний діяч Святослав Вакарчук.

"Російські загарбники хочуть не тільки окупувати наші території, руйнувати наші міста, села, виробництва, знищувати поля, а разом з ними і врожай, але ще й цілеспрямовано позбавити українців майбутнього, вбиваючи кращих із кращих, і знищуючи нашу спадщину від попередніх поколінь, руйнуючи культурні центри, музеї тощо Бо сама думка існування хоч чогось українського з глибоким історичним, культурним корінням та розвиненого майбутнього нашої країни для них нестерпна і доводить до сказу. Не вийде у них. Ніколи", - сказав Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, будівлю Національного музею Сковороди у Харківській області російські війська обстріляли в ніч проти 7 травня. Ракета потрапила прямо в дах будівлі музею, старовинна будівля практично зруйнована, проте пам'ятник видатному філософу встояв, а найцінніші експонати музею вдалося врятувати: їх заздалегідь перемістили у безпечне місце.

22 серпня МКІП спільно представило проект "Збережіть українську культуру", спрямований на залучення благодійних коштів на відновлення пам'яток культурної спадщини в Україні. Наразі на порталі завантажено 15 об'єктів із розподілом на категорії: повністю зруйновано, пошкоджено й ті, які призупинили свою роботу через війну. Для реставрації представлених на порталі об'єктів потрібно понад 470 мільйонів гривень.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Задонатити будь-яку посильну собі суму можна, перерахувавши її на спеціальний рахунок міністерства. Крім того, небайдужі меценати можуть стати головним донором будь-якого об'єкта, перерахувавши всю необхідну суму для відновлення та назавжди стати шановним гостем цього закладу. Благодійники можуть обрати локацію та пожертвувати безпосередньо на сайті проекту. Незабаром можна буде вибрати конкретний напрямок допомоги, наприклад, відновити дах, вікна або інтер'єр.