Понад 5 мільйонів доларів інвестували іноземці в Харків за січень - березень 2024 року, незважаючи на регулярні обстріли з боку РФ. У місті активно ведуться відновлювальні роботи за рахунок міжнародної допомоги, повідомив директор Офісу реформ Харкова Дмитро Давідьянц в ефірі радіо "Накипіло".

Давідьянц наголосив, що відновлювати місто важливо вже зараз, а не за кілька років. За його словами, міжнародні агентства самостійно обирають підрядників для виконання відновлювальних робіт, а місто виступає лише посередником у цьому процесі.

За його словами, загалом за два роки повномасштабної війни у співпраці з районними адміністраціями та іноземними партнерами вдалося відремонтувати понад 5 тисяч квартир і приватних будинків городян.

Восени 2023 року міська рада Харкова повідомляла, що з початку широкомасштабного російського вторгнення близько половини житлового фонду міста була пошкоджена або зруйнована. Внаслідок цього понад 150 тисяч харків'ян втратили свої домівки. За попередніми оцінками, збитки, завдані обстрілами окупантів, сягнули понад 10 мільярдів доларів США.

Ситуація ще більше ускладнилася з кінця грудня 2023 року, коли РФ почала наносити удари по місту з більшою інтенсивністю. Ворожі снаряди руйнують цивільні об'єкти та критичну інфраструктуру Харкова. Через посилення обстрілів сума збитків для міста продовжує зростати.