Мешканець передмістя Харкова закликав РФ окупувати всю Україну. Про це повідомили у облпрокуратурі.

У смт Хорошеве 45-річний чоловік, перебуваючи у кафе, публічно агітував інших гостей закладу підтримувати дії глави РФ та країни-агресора. Він стверджував, що "Російська Федерація має поширити свій суверенітет на всю територію України".

Правоохоронці викрили колаборанта, йому повідомлено про підозру.

35-річна мешканка смт Куп'янськ-Вузлового наприкінці травня публічно висловила позицію на підтримку дій країни-агресорки в Україні. Шанувальникка "російського світу" навіть дала інтерв'ю російському телеканалу "Зірка", в якому розповіла, що підтримує російську армію і з її приходом почала почуватися у безпеці. Жінка розповідала про те, як її дитину "задавили з цією українською мовою". А після приходу до селища ЗСУ вона швидко "перевзулась" і вже дякувала за гуманітарну допомогу від України. Тепер їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

З початку повномасштабного вторгнення Росії СБУ викрила понад 700 осіб, підозрюваних у колабораціонізмі, повідомив представник СБУ Артем Дехтяренко на брифінгу на початку листопада.

"Це саме за статтею 111-1 Кримінального кодексу - колабораційна діяльність, якої до березня не існувало. Тобто, на відміну від державних зрадників, це про колаборантів у чистому вигляді", - зазначив Дехтяренко.