Жінці, яка в інтерв'ю вихваляла окупантів, а після деокупації "перевзулась". загрожує до 8 років за ґратами. Про це повідомили у прокуратурі.

До суду направлено обвинувальний акт щодо 35-річної жінки за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдання збройної агресії РФ проти України, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Як розповіли у прокуратурі, мешканка смт Куп'янськ-Вузлової наприкінці травня публічно висловила свою позицію на підтримку дій країни-агресори в Україні. Прихильниця окупантів дала інтерв'ю російському телеканалу "Звезда", в якому розповіла, що вона підтримує російську армію і з її приходом почала почуватися у безпеці. Жінка розповідала про те, як її дитину "задавили з цією українською мовою".

Але після деокупації селища прихильниця "російського світу" швидко "перевзулась" і дякувала за гуманітарну допомогу від України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без.