Харків'яни можуть купити прямий квиток на поїзд до Праги чи назад, повідомляє чеське видання Zdopravy.

Добиратися доведеться двома поїздами: спочатку - з Праги до польського міста Перемишля, а потім пересісти на український поїзд і вирушити в Україну.

Наприклад, на 3 червня квитків із Харкова до Праги – вже немає. На 5 червня зараз доступно 74 квитки, ціна стартує від 83 євро. Час у дорозі – більше 41 години: близько 22 години поїзд іде до Пшемишля, потім 10 годин – пересадка, ще 9 годин поїзд слідує до Праги.

У зворотному напрямку з Праги до Харкова найближчі квитки є на 11 червня, на більш ранні дати - все розпродано. Вартість - теж від 83 євро, час у дорозі - 35 годин, з них близько 8 годин - пересадка.

Квитки можна дивитися тут.

Також можна купити квиток з Праги через Перемишль до Дніпра, Запоріжжя та Полтави.

Між Перемишлем та Харковом курсує поїзд №73/74. Він вирушає з Харкова за непарними числами, їде через Київ. Час у дорозі – близько 21 години. У зворотному напрямку поїзд ходить по парних числах.

Перемишль чи Пшемисль – невелике місто у Польщі на кордоні з Україною. Він став одним із головних перевалочних пунктів для українських вимушених переселенців. З Перемишля поїздами або автобусами можна дістатися великих польських міст - Кракова, Вроцлава, Варшави, до столиці Чехії - Праги і до столиці Німеччини - Берліна.

Ще один поїзд - №93/94 – ходить з Харкова до польського міста Хелм, яке також знаходиться на кордоні з Україною. Потяг триває приблизно 22 години.