Підготовку до нового опалювального періоду в Харкові проводитимуть з урахуванням можливої неспроможності Харківської ТЕЦ працювати на повну потужність через масштабні руйнації від російських обстрілів. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в інтерв‛ю LIGA.net.

За його словами, уже минулої зими місто частково опалювалося завдяки модульним котельням у житлових мікрорайонах. Це дозволило 40 000 абонентів не відчувати наслідків блекауту, оскільки альтернативне опалення працювало від генераторів.

Мер підкреслив, що диференціація теплової мережі буде пріоритетом у підготовці до нового опалювального сезону, щоб давати менше навантаження на великі стаціонарні ТЕЦ.

Раніше мер Харкова виступав з ініціативою націоналізації Харківської ТЕЦ. Тепер, за його словами, від станції майже нічого не лишилося через масштабні руйнування. Водночас Терехов високо оцінив співпрацю з керівництвом теплоелектростанції під час опалювального сезону.

22 березня по енергетичній інфраструктурі Харкова російські війська завдали масованого удару 22 ракетами типу С-300 та "Іскандер". Місто опинилося в блекауті. Опалювальний сезон у Харкові завершили достроково, а керівництво ТЕЦ-5 заявило про знищення станції і неможливість генерувати нею теплову енергію. На відновлення потрібні не місяці, а роки.

Про те, що може зробити держава та мешканці міста для проходження Харковом наступного опалювального сезону, - читайте тут.