Житель селища Великий Бурлук у Куп'янському районі організував трансляцію російських каналів під час окупації. У прокуратурі повідомили, що чоловік затриманий і чекає на суд під вартою.

Куп'янський район було окуповано в лютому 2022 року. Восени того ж року більшу частину району з районним центром звільнили ЗСУ.

Колишній працівник місцевої телерадіокомпанії в серпні 2022 року уклав договір із представниками окупаційної адміністрації. Він організував трансляцію російських телеканалів на території району. За це він отримував оплату в рублях.

Також чоловік дав інтерв'ю працівниці російського телеканалу Мар'яні Наумовій, у якому заперечував збройну агресію РФ проти України, висловлювався на підтримку РФ, представляв російських військових "визволителями" та розповідав, що РФ забезпечує місцевих жителів гуманітарною допомогою.

Слідство завершено. Обвинувальний акт скеровано до Чугуївського міського суду Харківської області. 62-річному чоловікові за фактом виправдання збройної агресії РФ проти України, вчиненого з використанням засобів масової інформації, та за фактом колабораціоністської діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України) загрожує до 12-ти років позбавлення волі.