Мер Харкова Ігор Терехов збирається звернутися до СБУ, щоб там перевірили, де зараз перебувають деякі депутати міськради. Про це Терехов повідомив на сесії 28 лютого.

Зокрема, йдеться про місцезнаходження депутата Володимира Плетньова, екс-глави фракції "Партії Шарія" в Харкові.

За словами депутата міськради Ігоря Черняка, деякі його колеги зараз перебувають "не просто за межами території України, а на території Білорусі чи Російської Федерації", водночас отримуючи доступ до проектів рішень, персональних даних тощо. Черняк закликав позбавити цих депутатів можливості брати участь у засіданнях міської ради. За словами самого Плетньова, який взяв слово на сесії, він виїхав із Харкова у 2022 році, бо "отримував погрози сім'ї". Плетньов сказав, що знаходиться не за кордоном, а в Харківській області, а більше не може сказати "з метою безпеки".

У результаті Ігор Терехов пообіцяв направити до СБУ звернення, щоби там перевірили місцезнаходження деяких депутатів Харківської міської ради.

Відпочинок у Ніцці, втеча до РФ, втеча з Харкова: за що звільняли харківських чиновників

► У серпні 2022 року Директора департаменту земельних відносин Харківської міськради Сергія Колесника було звільнено за негідну поведінку. До того Колесника було помічено на відпочинку в Ніцці, фотографіями він активно ділився в соцмережах.

► У вересні 2022 року сина мера Балаклії, який втік у РФ, Павла Столбового було звільнено з посади директора харківського комунального підприємства "Офіс реформ". Павло Столбовий був депутатом Харківської облради від Блоку Кернеса. На початку квітня 2022 року разом із батьком-колаборантом він поїхав до Росії.

► У лютому 2023 року з посадою розпрощався колишній керівник Департаменту будівництва та дорожнього господарства міськради Віталій Бура, який на початку війни втік із Харкова. Терехов заявив, що у міській раді Бура більше не працюватиме, бо "проявив себе як боягуз".

23 січня 2023 року Рада національної безпеки та оборони заборонила чиновникам виїжджати за кордон. Вирушати за кордон можна лише за службовими відрядженнями.