Губернатор Харківської області Олег Сінегубов вважає, що війська РФ хотіли розбомбити лікарню, але потрапили до житлового будинку. Про це урядовець заявив в ефірі національного телемарафону.

За словами губернатора, він має в своєму розпорядженні дані, що війська РФ ціляться в цивільні лікарні, де немає військових. 29 січня цілилися саме до лікарні, але промахнулися та потрапили до житлового чотириповерхового будинку на вулиці Мироносицькій. Загинула жінка похилого віку, троє постраждалих було доставлено до лікарні. Будівлю було частково зруйновано: повністю знищено квартиру на четвертому поверсі, значно пошкоджено квартири на третьому та другому поверхах. З пошкодженої будівлі евакуйовано 15 людей.

Олег Синегубов повідомив, що у лікарнях запроваджуються заходи безпеки, але зупинити надання медичної допомоги в області неможливо. При цьому він зазначив, що противник може завдати удару по будь-якій медустанові.

Також губернатор повідомив про збільшення інтенсивності обстрілів на Вовчанському та Куп'янському напрямках. Війська РФ хаотично б'ють по приватних будинках, багатоповерхівках, лікарнях.