Парню, убившему милиционера, дали пожизненное заключение

Артема Дериглазова, який звинувачується у вбивстві міліціонера, замаху на життя його колег, зберіганні зброї і пограбуванні банків, суд засудив до довічного ув'язнення. Це рішення сьогодні, 31 жовтня, озвучив суддя Червонозаводського районного суду Харкова.

Сторона звинувачення вимагала саме такого покарання для Дериглазова, і суд погодився з доводами прокурора. Адвокат на сьогоднішньому засіданні суду не була присутньою.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити у Дериглазова документи. Він пирснув в обличчя міліціонерів з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і кілька разів вистрілив в інспектора міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події.

Оперативники затримали Дериглазова в його будинку вранці 8 липня. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам Дериглазов був тоді поранений у груди.

Дериглазова також звинувачували у пограбуваннях чотирьох банків у Харкові у 2008-2010 рр. У цілому Дериглазова звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу України), в декількох розбійних нападах на банки (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). Він визнав свою провину у вбивстві міліціонера і замаху на життя його колег, але заперечував свою участь у пограбуванні банків.

Як заявила 30 жовтня адвокат Дериглазова Тетяна Ворошкова, захист домагається перекваліфікації звинувачення Дериглазова зі статті "умисне вбивство співробітника міліції при виконанні службових обов'язків" (ст. 348 Кримінального кодексу України) на статтю "умисне вбивство" (ст. 115). За словами Ворошкової, Дериглазов убив міліціонера увечері, було темно, і він не міг зрозуміти, що стріляє саме в співробітника міліції.