Родичі колишнього заступника начальника карного розшуку Харківського міського управління міліції Олександра Кошеля, який повісився у СІЗО, подали до Ленінського районного суду Харкова клопотання з проханням продовжити розгляд кримінальної справи стосовно О.Кошеля, щоб довести його невиновність (суд розглядає справу про так званий "міліцейський канал наркотиків" - "SQ"). Про це 30 листопада в суді заявив адвокат О.Кошеля. Суд прийме рішення з цього клопотання на одному з найближчих засідань. Раніше прокурор запропонував припинити розгляд кримінальної справи стосовно О.Кошеля у зв'язку з його смертю.

Також під час судового засідання четверо з підсудних заявили, що частково визнають свою провину, і погодилися давати свідчення в суді.

За словами Романа Осинського, який є адвокатом одного з підсудних Володимира Брумма - колишнього начальника районного відділу міліції у справах неповнолітніх, - його підзахисний не винен, і "справа стосовно В.Брумма розсиплеться в суді". Адвокат спрогнозував, що розгляд цієї кримінальної справи триватиме не менше року.

Довідка "SQ". Співробітники СБУ та прокуратури Харкова 8 жовтня 2009 р. затримали підозрюваних у діяльності міжрегіональної злочинної групи у сфері наркобізнесу, організаторами якої були діючі співробітники ГУ МВС України в Харківській області з числа осіб старшого офіцерського складу.

За даними СБУ, лідером злочинної групи був заступник начальника відділу з боротьби з незаконним обігом наркотиків облуправління міліції, який безпосередньо отримував наркотичні засоби. Разом з ним затримано начальника відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх, який організував збут наркотиків серед молоді Харківської обл. Правоохоронці встановили, що в 2009 р. ці особи із залученням мешканців сусідніх регіонів організували канали постачання до Харкова великих партій макової соломки: з початку 2009 р. СБУ виявила 10 епізодів постачання наркотичної сировини. Надалі із сировини виготовлявся опій, який збувався через підконтрольних наркозалежних осіб.

За даними СБУ, під час затримання у наркоторговців вилучено понад 20 кг макової соломки, 12 тис. таблеток трамадолу, декілька сотень таблеток екстазі. Харківські прикордонники 19 жовтня 2009 р. затримали колишнього заступника начальника карного розшуку міського управління міліції Олександра Кошеля при спробі перетину українсько-російського кордону. Затриманий намагався чинити опір і сховатися. Прокуратура порушила кримінальну справу, підозрюваний був поміщений під варту. О.Кошель був звільнений з органів внутрішніх справ за дискредитацію звання працівника правоохоронних органів відповідно до наказу начальника Головного управління МВС України в Харківській області. 16 березня О.Кошель повісився у камері харківського СІЗО. Пізніше облпрокуратура закрила справу з розслідування обставин смерті О.Кошеля, тому що не знайшла складу злочину.

7 жовтня прокуратура Харкова передала справу про "міліцейський канал наркотиків" до суду. 29 листопада суд постановив відпустити одного з обвинувачених Анатолія Ткаченка під підписку про невиїзд і призупинив розгляд справи стосовно нього до одужання.