Заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова 27 липня провела нараду з питань погашення заборгованості із зарплати комунальними підприємствами, які знаходяться в обласній власності. Про це повідомив офіційний сайт облради.

За підсумками наради прийнято рішення звернутися до Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з рекомендацією розглянути питання виробничої діяльності ХОКП "Дирекція розвитку інфраструктури територій" та підготовки спільного рішення щодо впорядкування майнових відносин комунального підприємства та шляхів погашення боргів з виплати зарплати.

Крім того, під час наради було заслухано керівника ВЕП "Держпром", який повідомив, що заборгованість з виплати зарплати, створена минулим керівництвом підприємства, на сьогодні повністю ліквідована.

На нараді також обговорювалося питання погашення заборгованості працівникам низки аптечних підприємств Харківської області. Прийнято рішення спільно з управлінням фармації і фармацевтичної промисловості Харківської облдержадміністрації підготувати узагальнену інформацію про виконання рішень облради щодо низки проблемних центральних районних аптек області

Довідка "SQ". КП "Дирекція розвитку інфраструктури територій" (ДРІТ) є основним постачальником тепла в п'яти районах області. Його планується розформувати на п'ять окремих підприємств. "ДРІТ" прославилася на всю Україну тим, що не змогла організувати роботу без заборгованості за газ. Її створення було помилкою", - заявив 28-травня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Площа забудови "Держпрому" - 107,6 тис.кв.м, загальна площа будівлі - 50 тис.кв.м, фасаду - 73,8 тис.кв.м. У 2009 р. "Держпром" отримав збиток у 8 млн.грн. У будівлі "Держпрому" приміщення орендують 96 державних і держбюджетних організацій.