П'ять кримінальних справ порушено в Харківській області під час операції "Бюджет", яку ДПА в Харківській області проводить з квітня 2010 р. Про це "SQ" повідомили в облДПА. Три кримінальні справи порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу (за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), одна справа - за ч.2 ст.364 КК (за фактом зловживання владою або службовим становищем) і одна справа - за ч.5 ст.191 КК ( за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

За даними облДПА, на 23 липня перевірили 82 суб'єкта господарювання. За результатами перевірок до бюджетів країни надійшло 7 млн.грн., у тому числі податку на прибуток - 3,9 млн.грн., ПДВ - 2,8 млн.грн. Крім того, були зменшені збитки підприємств на 85,7 млн.грн.

Довідка "SQ". Операція "Бюджет" була запроваджена урядом для того, щоб поліпшити ситуацію у держбюджетній сфері шляхом виявлення та припинення протиправної діяльності суб'єктів господарювання та ліквідації міжрегіональних схем ухилення від оподаткування. У рамках операції співробітники податкової служби проводять посилені перевірки.