"Укроборонпром" заменит руководителя завода им.МалышеваКорпорація "Укроборонпром" замінить керівника ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Про це 28 лютого повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "Ми попросили залишити на заводі ту команду, яку ми зібрали на підприємстві для виведення його з кризи", - зазначив М.Добкін. За його словами, на підприємство вдалося запросити людей, які працювали ще за гендиректора Григорія Малюка, і "Укроборонпром" фактично погодився залишити працюючу на заводі команду. "Я впевнений, що в якості нового директора заводу буде підібраний професіонал", - зазначив губернатор.

За його словами, під час зустрічі з гендиректором "Укроборонпрома" Дмитром Саламатіним той запевнив, що завод буде збережений як єдине ціле. Він не буде розділений на кілька майданчиків, які приносять прибуток і які приносять збитки. "Я впевнений, що за нинішньої ситуації в країні на найближчі 5 років завод буде забезпечений багатомільйонними замовленнями", - зазначив М.Добкін.

Також губернатор повідомив, що ситуація з іракським контрактом врегульована. "Те, що давало збій, доопрацьовується і готується до передачі замовнику. Проблем з виконання іракського контракту немає", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". 28 грудня 2010 р. президент України підписав указ про створення держоб'єднання "Укроборонпром". 29 грудня уряд прийняв рішення про створення держконцерну "Укроборонпром", до складу якого увійшов у тому числі завод ім.Малишева.

Завод ім.Малишева виробляє бронетехніку (танки і бронетранспортери), КБ ім.Морозова проектує бронетехніку, КБ з двигунобудування проектує двигуни для бронемашин (зокрема, в КБ розроблені двигуни серії ТД).

Директором заводу ім.Малишева в листопаді 2010 р. призначений Олександр Опанасенко, який до того працював заступником керівника і керівником низки підприємств Харкова. До нього директором заводу був Олексій Підгорний. У грудні при ХОДА був створений штаб під керівництвом першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва з організації виробництва на заводі.

Григорій Малюк очолював завод ім.Малишева з 1997 до 2001 р., одночасно виконуючи обов'язки першого заступника міністра машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії.