Позачергове засідання комісії Харківської облради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації мало відбутися сьогодні, 27 вересня. Комісія збиралася з ініціативи депутата від ВО "Батьківщина" Анатолія Сергієнка з метою розглянути ситуацію з невиходом в ефір телекомпаній "АТН", "А/ТВК" та "Фора".

Як повідомив "SQ" депутат облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина"), на засідання прийшли тільки чотири члени комісії - він, голова комісії Олександр Давтян ("Фронт змін"), О.Сергієнко та Олександр Абросимов (Партія регіонів). Ще шість депутатів - членів комісії відсутні. І.Варченко повідомив, що через відсутність кворуму засідання комісії не відбулося, проте він разом з іншими депутатами ініціював ще одне позачергове засідання комісії з цього ж питання, яке заплановане на вівторок, 4 жовтня.

На засіданні комісії також приходили директори телекомпаній.

Довідка "SQ". До складу комісії облради з питань свободи слова входять О.Давтян, О.Сергієнко, О.Абросимов, І.Варченко, заступник голови комісії Євген Потапов (ПР), секретар комісії Анатолій Вінник, Володимир Алексєєв (ПР), Іван Дем'яненко (ПР), Михайло Добкін (ПР), Леонід Коновалов (ПР).

14 вересня з ефіру зник канал "А/ТВК". Гендиректор каналу Олена Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (відповідає за передачу сигналу - "SQ") "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" спочатку скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.