В Саржином Яру в Харькове ко Дню города будет построена площадка для йоги и установлены скамейки

На території Саржиного Яру в Харкові будуть побудовані майданчики для йоги і волейболу, встановлені два тренажери для силових вправ. Про це 27 липня повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Китанін.

Роботи з благоустрою Саржиного Яру почалися 25 липня і будуть завершені до Дня міста (23 серпня). Тендер на проведення робіт виграло ТОВ "Ароф". За словами В.Китаніна, в Саржиному Яру покладуть нове асфальтне покриття на 654 м пішохідних доріжок від кордонів Ботанічного саду до доріжки на вул. Єсеніна. Також планується встановити 86 лавок, 75 урн для сміття, дві каруселі, відремонтувати громадський туалет і розширити роздягальні. Буде розчищений струмок, облицьовані плиткою борти каналів, відновлені водорозбірні колонки. Також планується встановити нові світильники.

За словами головного архітектора проекту Віри Шевченко, буде відреставрована будівля "Мексиканський капелюх" - її зачистять зсередини, прошпаклюют і пофарбують. Навколо території СаржиногоЯру встановлять новий паркан.

"25 років тут нічого не робилося, тільки три роки тому провели косметичний ремонт. До дня міста ви не віпзнаєте Саржин Яр", - заявив В. Китанін.