Налоговая милиция выявила в Харьковской области 465 случаев выплаты зарплаты "в конвертах"

Податкова служба з початку 2010 р. виявила в Харківській області 465 випадків неофіційної виплати зарплати. Про це 27 липня повідомили "SQ" в ДПА  Харківській області. За результатами перевірочної роботи донараховано 9,3 млн.грн. податків і порушено 13 кримінальних справ.

Як заявили в податковій службі, з початку року було виявлено 3 тис. 913 працівників, трудові відносини яких не були оформлені документально. За результатами проведеної роботи до бюджету додатково надійшло близько 1 млн.грн. податків.

Податкова служба також виявила схему ухилення від оподаткування шляхом закупівлі товарів у населення. Зокрема, податкова служба перевірила харківського приватного підприємця, який працював на спрощеній системі оподаткування і експортував плодоовочеву продукцію і горіхи. Було встановлено, що підприємець закуповував овочі та горіхи у громадян без сплати до бюджету податку з прибутків фізосіб. За результатами перевірки підприємцю донараховано податок і застосовані фінансові санкції в 558 тис.грн.