Дитячий оздоровчий табір "Лісова казка", що знаходиться на балансі КП "Міськелектротранс", буде переданий у комунальну власність Харківського району, на території якого він розташований. Про це 27 квітня на нараді з організації оздоровлення та відпочинку дітей у Харківській області повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

"Харківський район дуже великий, але досі не має власного оздоровчого закладу, хоча на його території знаходиться шість таборів. Зараз оформляються всі документи про передачу табору "Лісова казка", який не працював два роки, у комунальну власність Харківського району, який і буде відповідати за роботу цього табору", - зазначив Є.Савін.

Також віце-губернатор повідомив, що цього року планується оздоровити 180 тис. дітей Харківської області. "Ми постараємося домогтися максимальної завантаженості всіх змін в усіх оздоровчих закладах області, зробити путівки до цих установ доступними, не знизивши при цьому якості надаваних послуг. Минулого року область з питань проведення оздоровчої кампанії посіла друге місце серед регіонів України. Цього року ми повинні провести оздоровчу кампанію не гірше, ніж минулого", - підкреслив Є.Савін.

Довідка "SQ". Цього року планується відновити роботу трьох таборів: табір "Лісова казка", табір "Політ" заводу "Південкабель" і табір "Червона гвоздика" заводу ім. Малишева. Також у Красноградському районі буде відкритий новий оздоровчий табір "Дружба". Крім цих таборів в області будуть діяти ще 37 оздоровчих дитячих закладів.

Як повідомив у березні Є.Савін, путівка у приватний дитячий оздоровчий табір Харківської області цього літа буде коштувати не дорожче 2 тис. 300 грн. Вартість путівки до державного табору буде ще нижчою - до 2 тис.грн.

У червні-липні 2010 р. у літніх таборах побували 141 тис. 545 дітей з Харківської області. Оздоровилися 31 тис. 708 дітей диспансерної групи, 13 тис. 722 талановитих і обдарованих дитини, 9 тис. 153 дитини з багатодітних сімей, 3 тис. 418 дітей-сиріт, 2 тис. 39 дітей-інвалідів. Протягом двох місяців 2010 р. у Харківській області працювало 834 табори відпочинку (пришкільні, праці та відпочинку, наметові), 34 заміських табори і три табори санаторного типу.