Генпрокуратура и МВД подтвердили задержание А. Авакова. Готовятся документы для экстрадиции

Генеральна прокуратура України підтвердила затримання екс-голови Харківської облдержадміністрації, голови облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова. Як сказано на сайті ГПУ, А.Аваков був затриманий у понеділок, 26 березня, в місті Фрозиноні (Італія).

У відповідь на запит італійської сторони ГПУ готує пакет документів для екстрадиції А.Авакова в Україну.

Інформацію про затримання А.Авакова підтвердили й у МВС. Як повідомила "Gazeta.ua" з посиланням на начальника управління зі зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ (МВС) Володимира Поліщука, МВС уже отримало офіційну інформацію про затримання А.Авакова. "Подробиці в таких документах не повідомляють. Тепер чекають від нас документів на екстрадицію. Їх уже готують. Екстрадиція може не відбутися, тому що все буде залежати від рішення італійських судів. Будуть проходити судові процеси, де вислухають позиції його й адвокатів, а потім будуть приймати рішення згідно з внутрішнім і міжнародним законодавством", - зазначив він.

В.Поліщук зазначив, що екс-губернатор Харківщини зараз знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Довідка "SQ". На початку січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). 26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно А.Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень. 31 січня правоохоронці провели обшуки у двох квартирах А.Авакова. В цей же день А.Аваков був оголошений у міжнародний розшук.

26 березня з'явилася інформація про затримання А.Авакова в Італії.