Комунальні трудові архіви планується створити в районах Харківської області. Про це повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, в архівах будуть накопичуватися дані про людей, які працювали або працюють на різних підприємствах. Це надасть трудовим архівам можливість видавати людям довідки про розмір заробітної плати, стаж та іншу подібну інформацію.

Як зазначив В.Хома, вартість видачі довідки буде невисокою - 10-15 грн. "Це невелика сума, але таких запитів, згідно з нашим аналізом, може бути досить багато. Хтось звертається до архіву при оформленні пенсії, хтось - для підтвердження трудового стажу. Видавати довідки - це робота, й архіви несуть певні витрати. Платні послуги дозволять архівам спрямовувати кошти на забезпечення своєї матеріально-технічної бази", - заявив В.Хома.

Довідка "SQ". Як повідомив раніше В.Хома, приватні архіви втрачають інтерес до роботи з трудовими даними людей і просять прийняти до державного архіву наявні у них документи.

У 2011 р. архівні установи шести районів області отримали нові архівні приміщення, практично у всіх районах області була встановлена ​​пожежна та охоронна сигналізація.