Проект створення на території Харківської області технополісу "П'ятихатки" 27 жовтня на засіданні Комітету з економічних реформ буде включений до національного проекту "Місто майбутнього". Про це 24 жовтня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, засідання Комітету з економічних реформ пройде під головуванням президента України Віктора Януковича.

За словами Ю.Сапронова, для реалізації проекту створені три робочі групи. Також іде підготовка окремого закону або постанови Кабінету міністрів з технополісу "П'ятихатки". "Ми розраховуємо, що високотехнологічні компанії, які увійдуть до складу технополісу і будуть там працювати, отримають конкретні податкові, митні та інші пільги і преференції. Такі пільги та преференції дозволять високотехнологічному бізнесу гідно конкурувати з аналогічними проектами, які є сьогодні на території СНД", - заявив Ю.Сапронов.

Довідка "SQ". Технополіс "П'ятихатки" буде утворений на базі Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" Національної академії наук України. В рамках проекту буде задіяна інженерна та соціальна інфраструктура району П'ятихатки (Харків), що зменшить фінансові та часові витрати на реалізацію проекту. Вільні земельні ділянки території будуть задіяні для будівництва нових лабораторних та офісних будівель.