Керівник санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" Дмитро Задружний написав заяву на звільнення за станом здоров'я. Про це 25 червня на зборах трудового колективу заводу повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в Господарському суді Харківської області 14 липня відбудеться засідання, на якому буде вирішуватися питання про призначення нового санатора.

На зборах М. Добкін також представив Андрія Тимчука, якого планується призначити на посаду виконавчого директора заводу (раніше виконавчим директором заводу працював Віктор Гущин, який звільнився - "SQ").

Як повідомив журналістам О. Тимчук, на заводі ім.Шевченка він вперше. Зараз він формально ще числиться начальником Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Дніпропетровської облдержадміністрації. Його звільнення з посади начальника управління повинні погодити в Мінпромполітики, а призначення на посаду виконавчого директора повинен узгодити ще й санатор. "Очікується, що всі формальності будуть дотримані найближчим часом", - зазначив О. Тимчук.

Довідка "SQ". Господарський суд Харківської області порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". Про це повідомляється в газеті "Голос України". Справа порушена за постановою суду від 5 серпня 2009 р. Постановою від 21 серпня розпорядником майна заводу призначений арбітражний керівник Д. Задружний.

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів.

Працівники заводу 21 червня оголосили страйк і перекрили рух на вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Після цього було звільнено директора заводу Віктор Гущин: представник Мінпромполітики (керівник профільного відділу) на пікеті працівників заводу 22 червня прочитав наказ про його звільнення.

Заборгованість із зарплати на заводі складає близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склало 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн. Рішенням сесії Харківської міськради від 23 червня завод отримав пільгу із плати за землю приблизно в 1 млн.грн. на рік.