Найближчим часом планується підписання договору про співпрацю в економічній сфері між Харківською та Львівською областями. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрацію Михайло Добкін, повідомив 25 лютого офіційний сайт облдержадміністрації.

"У нас є угода з Львівською областю в гуманітарній сфері, зараз ми ще хочемо знайти точки дотику в економічному векторі, і я думаю, що ми обов'язково знайдемо їх. Навіть враховуючи діючі договірні відносини між нашими підприємствами, є ще ніша, де влада може, створивши умови, збільшить потік товарів у тому чи іншому напрямку, що допоможе людям отримувати більший прибуток, а значить, платити більше податків і створити нові робочі місця", - підкреслив М.Добкін. За його словами, нарощуванню співпраці між областями сприяють кроки, подібні відновленню меморіальної дошки патріарху Української греко-католицької церкви Йосипу Сліпому.

"Сьогодні нам легше з ними розмовляти, тому що є і в нас побажання щодо Львова. Насамперед йдеться про місця, де поховані воїни Радянської армії. Я думаю, що ми знайдемо спільну мову і відновимо їх, тому що за ними, на жаль, стежать не так ретельно, як у нас. І це буде відповідь з боку Львівської області", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Меморіальна дошка кардиналу Йосипу Сліпому була переінстальовано 22 лютого на будинку управління Державтоінспекції в Ленінському районі Харкова (вул.Малиновського, 5). Перед її відкриттям між міліціонерами та представниками Компартії сталася бійка.