Харківські ринки в районі станцій метро "Героїв праці" та "Пролетарська" приведуть до ладу і впорядкують. Про це 24 листопада під час інтернет-конференції повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес. За його словами, ці ринки перебувають у поганому стані. "Вони привели зупинки транспорту в неприпустимий вигляд, скрізь бруд, а це - незручності для людей, для купівлі товарів. У подібній ситуації одного бажання влади недостатньо - нам потрібна підтримка підприємців, а вони зараз не дуже хочуть наводити лад. Я не маю на увазі тих людей, які таким чином заробляють собі копійки на життя. Погано, що з них беруть гроші, які осідають у кишенях директорів ринків", - зазначив Г.Кернес.

Також мер повідомив, що Олексіївський ринок ніхто прибирати не збирається. "Але ми дійдемо до цього ринку і наведемо лад і там", - підкреслив Г.Кернес. Він додав, що зараз комплексно облаштовуються Благовіщенський і Кінний ринки.

Говорячи про знесений ринок у районі вул.Одеської, міський голова зазначив, що "це була стихійна торгівля, а не ринок". "Цей стихійний базарчик виник на прибудинковій території. Власники торговельних майданчиків були попереджені про те, що повинні звільнити територію. Настав час навести лад. Я не боюся цього робити. На території, де раніше був ринок, якщо у нас усе вдало складеться, з'являться виходи з метро", - зазначив мер Харкова. При цьому він підкреслив, що в цьому районі є упорядкований ринок, що розташований не на проході, є супермаркет "Клас" та інші магазини.

Говорячи про колишній Сумський ринок, мер повідомив, що міська влада зараз розглядає пропозиції, які вносять власники цієї території. За словами Г.Кернеса, в найближчий рік почнеться відновлення Сумського ринку. "Ринок повинен бути багатофункціональним, місця для торгівлі повинні стати сучасними, зручними. Це буде красива сучасна будівля, яка впишеться в навколишню архітектуру. Можу сказати точно: там буде Сумський ринок і нічого більше", - додав міський голова.