Г. Кернес принял присягу харьковского городского головыГеннадій Кернес 24 листопада на установчій сесії Харківської міськради VI скликання прийняв присягу харківського міського голови. Йому вручили посвідчення і посадовий знак міського голови.

У своїй промові Г.Кернес зазначив: "Я зроблю все можливе, щоб вписати цей час в історію Харкова як час справджених сподівань. Мій мобільний телефон, який знають тисячі харків'ян, не буде ніколи відключений". Він підкреслив, що не відмовиться від прямого контакту з городянами, і такої ж відкритості та доступності буде вимагати від своїх підлеглих.

Г.Кернес, зокрема, пообіцяв вирішити в місті проблеми житлово-комунального господарства, сухостою, бродячих тварин і сміттєвих звалищ. За його словами, в Харкові щорічно з'являється 500 тис. т твердих побутових відходів та завдання міськради нового скликання вирішити цю проблему.

Як заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харків в особі Г.Кернеса "отримав дуже ефективного менеджера, який здатний працювати 24 години на добу і може змусити підлеглих працювати також".

Г. Кернес принял присягу харьковского городского головы (дополнено, фото)

 

Довідка "SQ". Г.Кернес народився 27 червня 1959 р. у Харкові. Освіта вища. Закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого (спеціальність - правознавство), Харківський державний економічний університет (спеціальність - державна служба). Магістр державної служби.
У 1977 - 1990 рр. працював на підприємствах міста на різних посадах.
У 1992 - 1994 рр. - керівник виробничо-комерційної фірми "Акцептор" (Харків).
У 1994 - 1999 рр. - голова правління АТ "НПК-Холдинг" (Харків).
У 1999 - 2001 рр. - перший заступник директора ДК "Торговий дім "Газ Україна" (Харків).
У 2001 - 2006 рр. - президент АТВТ з іноземними інвестиціями "НПК-Холдинг" (Харків).
У квітні - травні 2002 р. - секретар Харківської міськради IV скликання. З квітня 2006 р. - секретар Харківської міськради V скликання. З 19 березня 2010 р. - в.о. харківського міського голови. На виборах 31 жовтня 2010 р. обраний харківським міським головою, випередивши на 0,62% голову харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова. Депутат Харківської міськради III, IV та V скликань (з 1998 р.).