Керівник Місцевого організаційного комітету турніру "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський направив харківським властям офіційного листа щодо проблем у підготовці міста та області до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Як повідомило інформагентство УНІАН, документ адресований голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, а також в.о. харківського міського голови Геннадію Кернесу.

"На жаль, проблемним питанням у підготовці міста Харкова залишається стан вуличних дорожних мереж", - йдеться в документі. Також йдеться про проблеми управління міським рухом і підготовки тренувальних баз. Вимогам УЄФА відповідає лише база ФК "Металіст" у сел.Високий, однак ще минулого року Харків повинен був запропонувати додаткові тренувальні майданчики для команд-учасниць турніру. "Наразі для Харківського регіону запропоновано тільки два базових табори для команд, а саме: база ФК "Металіст" та стадіон ФК "Ворскла" в Полтаві. Згідно вимог УЄФА, кожне місто має забезпечити два трансфертних тренувальних поля. Наразі жоден із запропонованих стадіонів - "Динамо" і "Геліос-Арена" - не відповідає вимогам УЄФА і не може бути використаний без проведення термінової реконструкції об'єктів", - йдеться в листі.

"Необхідно контролювати реалізацію всіх проектів будівництва та реконструкції готелів, тому що саме від цих проектів залежить забезпечення вимог УЄФА з розміщення", - вказано також у листі. Місцевий оргкомітет нагадав про неприпустимість несанкціонованого використання офіційної символіки чемпіонату, оскільки це "негативно впливає на імідж міста, що приймає чеміонат, та України в цілому".


 

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.