Трамвайні рейки на ділянці вул.Клочковської у бік Благовіщенського ринку демонтують у зв'язку з необхідністю навести лад на цій території. Про це 22 грудня заявив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Той хаос, який зараз спостерігається на цій території, вимагає оперативного втручання. Для цього ми отримали відповідний висновок фахівців, у тому числі і представників Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури", - заявив Г.Кернес. Він також зазначив, що це остання ділянка, де планується демонтаж трамвайних ліній. "Розвиток міського електротранспорту залишається одним із пріоритетів міської влади", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Рух трамваїв вул.Клочківською, від вул. Полтавський шлях до Бурсацького узвозу, і по вул.Піскуновській, від Бурсацького узвозу до пров.Піскуновського, припинено з 23 листопада. За даними Харківської міськради, це робиться для підвищення рівня безпеки руху та пропускної здатності в центральній частині міста, враховуючи граничний фізичний знос трамвайних колій та контактної мережі в цьому районі і можливість об'їзду цієї ділянки по вулицях Полтавський шлях, Червоноармійській та Котлова.

Демонтаж трамвайних шляхів і контактної мережі проводиться в два етапи: з 23 листопада до 10 грудня - по вул.Клочківській, від вул. Полтавський шлях до Бурсацького узвозу, в 2011 р. - по вул.Піскуновській, від Бурсацького узвозу до пер.Піскуновського.