В Харьковском горсовете произойдут кадровые перестановки (ориентировочный список)Посада ще одного заступника харківського міського голови - з питань житлово-комунального господарства - буде введена на першій сесії Харківської міськради VI скликання (призначена на 24 листопада - "SQ"). Окрім того, на сесії депутатський корпус планує призначити всіх віце-мерів. Як стало відомо "SQ" з власних джерел, на посаду заступника мера з питань ЖКГ претендує Роман Нехорошков. За іншими даними, цю посаду займе директор КП ВТП "Вода" Сергій Кадигроб. Найімовірніше, заступниками міського голови залишаться Олександр Кривцов (перший заступник), а також Ігор Терехов, директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 Віктор Христоєв, директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяна Овінникова, директор Департаменту охорони здоров'я та соціальних питань Світлана Горбунова-Рубан. Як повідомив "SQ" керівник справ виконавчого комітету міськради Олександр Новак, він залишить крісло віце-мера, якщо буде призначений секретарем міськради. (Г.Кернес повідомив 8 листопада, що запропонує кандидатуру О.Новака на посаду секретаря міськради - "SQ"). Вільну посаду керівника справ, за даними "SQ", займе Айна Риженко, яка працювала раніше керівником апарату Дніпропетровської облдержадміністрації.

З власних джерел "SQ" стало відомо, що Департамент охорони здоров'я та соціальних питань буде розділений на Департамент охорони здоров'я, який, найімоврініше, очолить начальник Головного управління охорони здоров'я обладміністрації Олександр Галацан, і Департамент із соціальних питань, керувати яким буде С.Горбунова-Рубан.

Окрім того, на першій сесії міськради нового скликання замість райрад будуть утворені районні адміністрації, а також призначено їх керівників. Як стало відомо "SQ", Фрунзенську райадмінстрацію очолить голова цієї райради Тетяна Топчій, крісло керівника Дзержинського району збереже Володимир Котковський. Як повідомили "SQ" інформовані джерела, на посаду голови Московської райадміністрації претендує перший заступник голови Московської райради Олег Товкун, Жовтневої - колишній начальник Головного управління Держкомзему в Дніпропетровській області Роман Веприцький, Комінтернівської - засновник ПП "Авазис-плюс" В'ячеслав Ільєнко, Київської - заввідділу забезпечення роботи Дзержинської райради Неллі Казанжієва, Ленінської - директор Харківської філії ДП "Укрспецзем" Володимир Тупіцин. (за іншими даними - член депутатської групи "Харків - вперед!" у попередньому складі міськради Володимир Наконечний). Т.Топчій, В.Котковскій, О.Товкун, В.Ільєнко та В.Тупіцин також обрані депутатами міськради VI скликання. Адміністрацію Червонозаводського району, найімовірншіе, очолить Ганна Голубицька, що раніше працювала в Червонозаводській райраді, Орджонікідзевського - Ольга Вельможна (раніше керувала громадською приймальнею в цьому районі).

Прес-службу Харківської міськради, за інформацією "SQ", очолить Вікторія Лукашова (зараз нею керує Олександр Лукашов - "SQ").

Довідка "SQ". Установча сесія Харківської міської ради VI скликання відбудеться 24 листопада. На сесії планується розглянути питання про звернення Харківської міської ради про створення постійних комісій міської ради 6 скликання та затвердження їх складу, про обрання голів та заступників голів постійних комісій, про обрання секретаря міської ради, про структуру виконавчих органів міської ради та про затвердження їх положень, про затвердження заступників харківського міського голови, про утворення виконавчого комітету Харківської міської ради 6 скликання та затвердження його персонального складу, про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування міському голові, про умови оплати праці харківського міського голови і його заступників, про затвердження Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Харківської міської ради 6 скликання на 2011 р.